Opnieuw een verhuizing!

Eind 2013 zijn wij verhuisd. We wonen niet meer in Amsterdam, maar aan de rand van het prachtige natuurgebied De Weerribben, in het dorpje Ossenzijl. Dat betekent voor mij vrijstaand wonen en onbeperkt musiceren. Voor u veranderd er weinig, enkel de reiskosten.
Voor wie niet bekend met deze streek is, het ligt ten noorden van Giethoorn, tegen de Friese grens.

(De eerste 50km bereken ik geen reiskosten, dat is dus ongeveer het gebied binnen de cirkel, Lelystad, Leeuwarden, Drachten, Hoogeveen en Zwolle).

Mei 2012, Verhuizing!

Wat langzaam werd ingezet, wordt nu definitief.
De pianist/zanger Geert Jan Brader vestigt zich in Amsterdam.
De Dijk zong al; ‘Wat een vrouw niet kan doen!’.

Door het hele land ( en soms daarbuiten ) werd al ruim tweeduizend keren opgetreden, veelal solo, maar ook in diverse, zeer uiteenlopende bezettingen. De laatste jaren met het eigen trio Brader& Co en de schrijvers Marga Kool en Jan Veenstra.
Van een optreden kwam vanzelf weer een optreden, waardoor het een beroep werd, met een rechtstreeks contact tussen klant en muzikant, zonder tussenkomst van een artiestenbureau. De standplaats was steeds Zuidwest Drenthe.

Ervaring leert dat je op deze manier toch vooral speelt in een straal van zo’n 80 kilometer rond je woonplaats. En dat is ook wel zo comfortabel. Naast de oude contacten en samenstellingen zal er dus een nieuw gebied veroverd moeten worden, in en rond de hoofdstad. De nadruk komt te liggen op solo optredens, met piano/keyboard en eventueel gitaar. Staat er al een piano, dan hoeft er zo weinig meegenomen te worden, dat zelfs vervoer per tram tot de mogelijkheden behoort (met dank o.a. aan Steve Jobs voor de iPad).

Een voordeel is dat ik Amsterdammers nu niet meer uit hoef te leggen waar Meppel ligt,
( ‘oh, dan ken je Piet Zandstra uit Almelo vast ook’ of ‘De Waddenzee, dat is toch bij jou in de buurt, Geert Jan?’ ).
De Scheldestraat, die kennen ze wel!